Corel volgt Microsoft met nieuwe suite

Corel Corporation gaat rechtstreeks de confrontatie met Microsoft aan door op de dag dat Microsoft Office 97 officieel wordt vrijgegeven, 16 januari, de nieuwste release van haar Office Suite aan te kondigen.

Meest opmerkelijke aspect van deze Wordperfect Suite 8, waarvan de vrijgave van de Engelstalige versie gepland staat voor april, is de bundeling met Netscape's Communicator. Suite 8 zal deel gaan uitmaken van Communicator, wat op zichzelf al bestaat uit een combinatie van Netscape's Navigator-browser met e-mail-, nieuws-, web-editing- en groupware-uitbreidingen.
Corel en Netscape hopen het zo op te kunnen nemen tegen de scheduler (Outlook voorheen Schedule+), e-mail-functies (Exchange) en webbrowser (Explorer) van Microsofts Office 97. Opmerkelijk is voorts dat Corel een eigen scripting-taal zal gebruiken, in plaats van te werken met Microsofts Visual Basic for Applications (VBA). Volgens Corel vraag Microsoft een exorbitant hoog licentie-bedrag voor deze de facto standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.