Handel via Internet groeit sneller

Onderzoeksbureau IDC heeft zijn verwachtingen ten aanzien van handel via Internet naar boven bijgesteld. IDC voorspelt dat er in het jaar 2000 voor 5,4 miljard dollar via het Net verhandeld zal worden.

Het aantal mensen dat winkelt via Internet zal niet veel toenemen: van 24 procent in december 1995 tot 28 procent in 2000. Deze gebruikers zullen echter meer kopen. IDC verwacht dat de typische Internetter voor ongeveer 300 dollar per jaar zal aanschaffen.
DeFederal Trade Commission ziet de toekomst minder rooskleurig in. Volgens een rapport van deze commissie wordt het pas iets met Internet, als de consument ervan overtuigd raakt dat zijn privacy gewaarborgd is. "Internet kan fysiek niet functioneren zonder de uitwisseling van computer-adressen en dergelijke maar het verzamelen, opslaan van persoonlijke informatie alsmede de daarop gebaseerde marketing kan de privacy in gevaar brengen en bedrog in de hand werken".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.