Sun richt zich op grote systemen

Met de introductie van de Starfire (een server met een hogere verwerkingskracht dan een mainframe) en een aantal produkten die gericht zijn op centrale rekencentra (raid-opslag, tape libraries en full-time support), lijkt Sun het roer om te gooien van downsizing naar upsizing.

De Starfire is gebaseerd op technieken uit de mainframe-wereld, die Sun in handen kreeg door de overname van Cray. De Gigaplane-techniek bijvoorbeeld gebruikt eencrossbar-schakelaar voor een doelmatiger gebruik van systeemcomponenten. Daarnaast is de Starfire op te splitsen in domeinen, waardoor meerdere virtuele systemen ontstaan. Ook de hoge beschikbaarheid komt van Cray. Volgens Sun levert het werken met redundante hardware en fouttolerante voedingen een beschikbaarheid op van 99,99 procent.
Tekenend voor de ommezwaai naar de markt van grote rekencentra is een aantal investeringen dat Sun onlangs deed. Zo werden vorig jaar over de hele wereldcompetence centers opgezet voor onderzoek naar totale oplossingen. Ook investeerde men miljoenen in het Enterprise Technology Center in Californië, waar gebruikers grote configuraties aan de tand kunnen voelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.