Managed hosting door True

In 2002 acht miljoen satelliet-bellers

 

Marktonderzoeker Ovum voorspelt dat er over vijf jaar zo'n 8 miljoen mensen gebruik zullen maken van spraak- en data-communicatie via satellieten. Volgens Ovum bedraagt het aantal gebruikers in 1998 nog slechts 130.000.

Het door Motorola geleide Iridium-consortium zal de aftrap geven voor 'mobile satellite services' (MSS). MSS biedt bellers de mogelijkheid om via een mobiele telefoon overal ter wereld gesprekken te voeren. Een wereldwijd netwerk van ruim zeventig satellieten houdt contact met de zaktelefoons. De concurrent Globalstar komt in 1999 op de markt en ICO en Odyssey lanceren in 2000 hun systemen.
Volgens Ovum moeten de spelers nog belangrijke barrières overwinnen op technisch, commercieel en politiek gebied. Wereldwijd moeten zo'n 200 landen instemmen met het gebruik van de communicatie-frequentiebanden voor mobiele communicatie via satellieten. De Europese standaard voor draadloze communicatie via cellulaire technieken als gsm is een grote concurrent van satellietsystemen, omdat een groot aantal landen de standaard hebben ingevoerd. De VS en Japan zijn de belangrijkste uitzonderingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.