NC geen bedreiging voor PC-bolwerk

NC's die onder Java draaien en voor hun software volledig zijn aangewezen op Internet, veroveren ongeveer 10 procent van de zakelijke desktop-markt. Ze zullen nauwelijks een bres slaan in het 'PC-bolwerk'.

De schijfloze netwerkcomputer gaat in de eerste plaats de bestaande domme terminal vervangen. In 1998 zullen de NC-verkopen stijgen naar 1,5 miljard dollar. Dit voorspelt het onderzoeksbureau Forrester. NC's vormen een goedkoop alternatief voor terminalgebruikers, die via hun intranet naar Internet en Java willen doorstoten. Op die manier is men minder duur uit dan bij complexe en moeilijk beheerbare PC's.
Terwijl Sun, Oracle en een heel scala aan kleinere fabrikanten diverse soorten NC's aanbieden, zal IBM het meest succesvol zijn in de NC-markt. Big Blue domineert al de mainframe- en terminalmarkt. Het zal gratis serversoftware bieden, complete aanbiedingen doen van NC's en servers, alsmede programma's ter vervanging van de terminals. Andere fabrikanten zullen bescheiden succesjes weten te boeken door nieuwe apparatuur in vergaderruimten, hotelkamers en andere openbare gelegenheden te plaatsen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable