Europa te star voor IT-bedrijven VS

Europa stelt zich veel te star op bij het implementeren van informatietechnologie en het versoepelen van de arbeidswetgeving. Dit stellen Andy Grove (Intel), Robert Palmer (Digital) en Richard Thoman (IBM) in de Financial Times.

Volgens Groove is "het probleem in Europa de onenthousiaste houding bij het toepassen van IT in de bedrijfsvoering". Europa zou zich zelf daarmee te kort doen.
IBM-topman Richard Thoman meldt dat de investeringen in kapitaalgoederen, waaronder die in IT, in Europa nog niet half zo hoog liggen als in de VS en Azië. "Met het oog op de toekomst is dit niet goed."
Ook meent hij dat de arbeidswetgeving in Europa een flexibele aanpassing van de bedrijfsorganisatie belemmert. Inflexibiliteit op de Europese arbeidsmarkt zit ook Robert Palmer van Digital dwars. Ook hij constateert dat zijn bedrijf er niet in is geslaagd snel te snijden in de kosten als gevolg van de in Europa gangbare normen op de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable