Abonnees dagen AOL voor rechter

Weer hebben twee abonnees een aanklacht ingediend tegen America Online. Ze volgden het voorbeeld van vijf andere leden die vorige week samen een groepsproces aanspanden tegen de online-dienst.

Sinds America Online afgelopen december overging op een eenheidstarief van 19,95 dollar voor onbegrensd gebruik, stromen de abonnees in groten getale toe. Bovendien is de gemiddelde tijd dat de gebruiker aangelogd blijft flink toegenomen. In augustus was het hele netwerk bijna twintig uur uit de lucht en hadden 7 miljoen mensen geen toegang tot hun e-mail, het Internet en andere diensten. Afgelopen week was het weer raak. Nu lag het halve systeem ongeveer vier uur plat. Normaal maken rond de 258.000 leden tegelijkertijd gebruik van de dienst. Nu konden er slechts 124.000 aanloggen. Niet overbelasting was dit keer de oorzaak, maar een interface-kaart in een router. America Online zegt dat het netwerk wordt uitgebreid. De boze abonnees eisen 20 miljoen dollar aan schadevergoeding en gerechtskosten. Ze beschuldigen het bedrijf van nalatigheid en bedrog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.