EC onderzoekt fusie BT en MCI

De Europese Unie gaat de fusie tussen British Telecom en MCI nader onderzoeken. De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om te bekijken of het samengaan de concurrentie op het telefoonverkeer tussen Amerika en Europa beperkt.

MCI is een van de grote ondernemingen in de Verenigde Staten die zich richt op lange-afstandstelecommunicatie. Een van de vragen waarmee de commissie worstelt, is de concurrentiepositie van andere grote telecom-maatschappijen op het lijnennet tussen de VS en Engeland. Gevreesd wordt dat deze na de fusie onder zware druk komt te staan. Ook de invloed op de markt voor televergaderen zou groot zijn.
Overigens heeft de Europese Commissie vorig jaar meerdere fusies op telecommunicatiegebied onder de loep genomen. Global One, een samenwerkingsverband van Deutsche Telekom, France Telecom en het Amerikaanse Sprint, kreeg onder strenge voorwaarden het groene licht. Uniworld, waarin Unisource en AT&T samenwerken, zal naar verwachting ook toestemming krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable