Apple reorganiseert opnieuw

Apple kondigt een nieuwe reorganisatieronde aan, waarbij nog eens twee tot drieduizend arbeidsplaatsen komen te vervallen.

In de nieuwe opzet krijgt Apple één marketing-, één ontwikkel- en één financiële staf die de drie nieuwe produktgroepen, DTP/uitgeverijen, onderwijs en Internet/consumenten, zullen ondersteunen. Met de herstructurering hoopt Apple de kosten met twintig tot vijfentwintig procent terug te brengen. Als gevolg daarvan zal het bedrijf in staat zijn om bij een omzet van acht miljard dollar quite te draaien. Voor Steve Jobs voor een plaats ingeruimd in de zogenoemde 'executive council'.
Ook zoekt Apple nauwere banden met de voormalige erfvijanden Microsoft en Intel. Apple overweegt een produktlijn te bouwen, die gebruik maakt van Intel in plaats van Motorola processoren. Naar nu is uitgelekt heeft midden januari Bill Gates een bezoek gebracht aan Apple. Gates heeft gesproken met topmanagers als Gill Amelio, Steven Jobs en Ellen Hancock. Hier is zelfs de mogelijkheid besproken dat Apple Windows NT in licentie neemt. Om de korte termijnproblemen op te lossen verlaagt Apple de prijzen van diverse machines fors. Er zijn kortingen tot 27 procent aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable