Dell koopt softwaretak Corporate Express

Dell koopt de softwaredivisie ASAP van Corporate Express, leverancier van kantoorartikelen. De leverancier hoopt dat het samenvoegen van de twee bedrijven resulteert in producten die het voor klanten makkelijk maken hun software te beheren.

Leverancier van kantoorartikelen Corporate Express, voorheen Buhrmann, heeft het softwareonderdeel ASAP Software verkocht aan Dell. Dell neemt de softwaretak over voor 250 miljoen euro. Dell verwacht de overname in het derde kwartaal van dit jaar te voltooien.

ASAP levert producten en diensten aan bedrijven en overheden. License Technologies, een dochtermaatschappij van ASAP, levert diensten op het gebied van licenties en e-commerce aan softwaremakers.

"Door het samenvoegen van de softwaredivisie van Dell met ASAP kunnen we het voor klanten makkelijker maken toegang te krijgen tot it", zegt Paul Bell, senior vice-president en president van Dell. Dell wil de diensten en producten van ASAP toevoegen aan zijn softwaredivisie. Dit moet resulteren in producten die het voor klanten makkelijker maken software te beheren of een beter inzicht te krijgen in hun licenties.

Buhrmann wil zich meer richten op de verkoop van kantoorproducten. Het bedrijf gebruikt de opbrengst van de verkoop om zijn schulden omlaag te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-02T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.