Online en TV geen concurrenten

Televisiestations hoeven nog niet erg bevreesd te zijn voor concurrentie van commerciële online-diensten. Bij de slag om de consument ligt het televisiekijken nog straatlengtes voor.

Van de 27,6 miljoen Amerikanen die van commerciële online-diensten als Compuserve gebruik maken, besteedt slechts een kwart een uur of langer hier zijn tijd aan. De 6,3 miljoen kinderen die regelmatig online zitten, zijn hier overigens niet bijgeteld.
Dit blijkt uit een studie van het adviesbureau SRI Consulting. De helft van alle volwassen abonnees op online-diensten brengt minder dan een half uur per dag achter de monitor door. Zo'n 65 procent van de Internet-gebruikers ergert zich aan de traagheid van het Net. 45 Procent zegt Internet vaker te zullen gebruiken als het sneller wordt. Eenvijfde van de kabelabonnees is potentieel gebruiker van een kabelmodem, waarmee via de televisie of PC snelle toegang tot Internet kan worden verkregen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable