Apple gaat in aanval tegen Windows

Apple Computer begint in de VS een agressieve advertentiecampagne. "Onze bestaande advertenties zijn te wollig, te zacht en te weinig opvallend", vertelde president-directeur Gill Amelio van Apple op de aandeelhoudersvergadering.

De nieuwe campagne moet de unieke eigenschappen van de Macintosh onder de aandacht brengen. Onder de titel 'Warning: don't try any of these things on a Windows PC' zullen de geluids- en video-kwaliteiten van de Mac worden benadrukt.
Met de al eerder aangekondigde bezuinigingen hoopt Apple jaarlijks 400 miljoen dollar te besparen. Maar winst maken zit er waarschijnlijk ook in de komende twee kwartalen niet in, zo liet Amelio weten. Temeer daar voor de overname van Next Software niet 400 maar 430 miljoen dollar moet worden neergeteld.
Geruchten over mogelijk nauwere banden tussen Apple en Microsoft spreekt de topman van laatstgenoemd concern tegen. Tijdens een persconferentie in Duitsland vertelde Bill Gates in verwarring te zijn over de strategie van Apple op het gebied van besturingssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.