Beheer centraal in opvolger Win 95

Dit kwartaal komt de bèta-versie van de opvolger van Windows 95, codenaam Memphis, beschikbaar. In het vierde kwartaal moet de definitieve versie verkrijgbaar zijn. Het belangrijkste voordeel van Memphis is dat het systeem de beheerkosten verlaagt, door vanaf de server automatische controles te verrichten.

Zo verzorgt de server de noodzakelijke updates en de installatie van nieuwe applicaties. Deze benadering lanceerde Microsoft onlangs onder de naam Zero Administration.
In het verlengde van het Zero Administration-initiatief ontwikkelt Microsoft samen met Intel de Net-PC. Ook bij deze telg uit de PC-familie ligt het accent op het verlagen van de beheerkosten via centraal beheer. De Net-PC is gebaseerd op de Intel-architectuur, waarbij men verder uitgaat van het gebruik van standaard componenten. Het initiatief voor de Net-PC wordt gesteund door onder andere: Compaq, Dell, Dec, HP en Packard Bell. In de loop van het eerste kwartaal van dit jaar komt de eerste versie op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable