Baten gegevenspakhuis vallen tegen

De financiële baten van applicaties voor gegevenspakhuizen zijn zeer teleurstellend. Datawarehousing is dan ook een 'over-hyped' concept. Tot deze conclusies komt de OTR Groep in een recent rapport.

De voordelen van gegevenspakhuizen steken schril af tegen de noodzakelijke investeringen, die tussen 30.000 en 10 miljoen dollar kunnen bedragen. Een kwart van de ondervraagde organisaties die een gegevenspakhuis hebben geïmplementeerd, is niet in staat om de financiële voordelen te identificeren. Zo'n 40 procent weet zelfs niet wat de implementatiekosten waren.
In die gevallen waarin de kosten en baten wel tegen elkaar werden afgezet, bleken de voordelen toch erg tegen te vallen. Dat kwam voornamelijk, omdat enerzijds de kosten veel hoger uitvielen dan oorspronkelijk begroot, en anderzijds de te behalen kostenreducties schromelijk werden overschat. Op immaterieel gebied wisten de ondervraagden wel een aantal voordelen te noemen, zoals de onmiddellijke beschikbaarheid van gegevens en een beter inzicht in verkoopprocessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable