België meer kwijt aan Jaar 2000

Het Jaar 2000-probleem gaat België meer geld kosten dan Nederland. Dit is naar voren gekomen uit de studie IT Market Outlook van onderzoeksbureau Heliview. Het blijkt dat Belgische bedrijven en instellingen voornamelijk werken met grootschalige systemen die zijn uitgerust met bedrijfseigen besturingssystemen.

In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van middelgrote en kleine systemen met een open karakter. Voor de Belgische markt betekent dit dat hun bedrijfskritische applicaties meestal moeilijk aanpasbare maatwerkoplossingen zijn.
Uit de studie kwam verder naar voren dat de informatietechnologische infrastructuur van het Belgische bedrijfsleven duidelijk anders is dan die in Nederland. Behoudens de aanwezigheid van veel meer mainframes, bouwt en onderhoudt de Belg veel vaker zelf zijn applicaties dan zijn Nederlandse collega. De kosten aan opleiding en training van het eigen personeel liggen in België ook hoger. De Nederlandse manager daarentegen koopt juist standaardsoftware en huurt personeel in om belangrijke IT-problemen op te lossen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable