Java en browser draaien op Dos

Javasoft komt met Internet-software die de miljoenen oude Dos-PC's nieuw leven in kan blazen. Met het zogenoemde 'rescue'-pakket (verwachte prijs ver onder de honderd dollar) kan een Dos-PC gebruikt worden voor webbrowsing en voor het draaien van Java-applets.

Het rescue-pakket bestaat uit de Virtual Machine, het besturingsysteem en de Hot-browser van Java. De virtuele machine maakt het mogelijk om Java-applicaties te draaien op 486-PC's met minimaal 8 MB-geheugen en een kleine harde schijf. Het pakket neemt niet meer dan 5 MB ruimte in op de harde schijf. Compleet zal het pakket niet meer kosten dan 100 dollar. Hoewel ook oude monochroom VGA-monitoren gebruikt kunnen worden, is voor een mooi resultaat een s-VGA monitor vereist.
Javasoft is een dochter van Sun Microsystems. Het bedrijf hoopt met de nieuwe software de naar schatting 180 miljoen oude Dos-PC's voor een spotprijs om te kunnen bouwen tot netwerkcomputers. Volgens een woordvoerder van Javasoft, die het produkt op de beurs Demo '97 in het Californische Indian Wells voor het eerst toonde, zal de software via Internet verspreid worden. Tijdens de komende Java-One ontwikkelaarsconferentie op 2 april zullen meer details worden prijsgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable