NT wint terrein op Netware

Novell blijft marktleider in netwerkbesturingssystemen, maar verliest gestaag terrein aan Windows NT. Volgens International Data Corporation (IDC) werden er vorig jaar 973.000 Netware-servers verkocht.

Microsoft bracht vorig jaar een kwart minder NT-servers aan de man. Volgens IDC staan er drie keer meer Netware-servers in het veld dan Windows NT-servers. Het geïnstalleerde park is nu nog steeds voor het overgrote deel Novell Netware, maar Windows NT loopt de achterstand snel in.
Veel grote bedrijven integreren een Windows NT-applicatieserver in een bestaand Netware-netwerk en laten het Novell-netwerk intact. Vooral de Novell Directory Services (NDS) zou daarbij een argument zijn om niet over te stappen, aldus Novell. Microsoft trekt uit dezelfde IDC-cijfers andere conclusies. De volumegroei van Windows NT Server was zes keer zo hoog als die van Novell Netware of Unix. Bovendien gebruikt 62 procent van de nieuwe intranetten een Windows NT-server. Volgens cijfers van IDC groeiden de verkopen van Windows NT vorig jaar met 85 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.