Database publishing met Groupwise

Novell toonde op de beurs Demo'97 de eerste resultaten van het 'Jefferson'-project. Met behulp van Jefferson kunnen gebruikers van Novells Groupwise gemakkelijk vanuit een database documenten op het Internet en het intranet publiceren.

In april komt een bèta-versie uit, de definitieve release wordt komende zomer verwacht. Jefferson moet publiceren vanuit dmogelijk maken. Het voordeel van het publiceren vanuit de Groupwise-database is dat de documenten in hun oorspronkelijke vorm opgeslagen worden. Als ze gepubliceerd worden kunnen ze de gedaante aannemen van Html-documenten, maar het origineel blijft behouden.
Een webmaster kan kiezen uit allerlei vooraf bepaalde website-oplossingen voor het publiceren van de inhoud van de database, inclusief knoppen en graphics. Groupwise-gebruikers die op het Web willen publiceren hoeven geen Html-kennis te bezitten. Met het Jefferson-project worden meer dan 250 verschillende bestandsformaten automatisch omgezet naar Html. De Internet- en intranet-gebruiker krijgt via Jefferson tevens de beschikking over een ingebouwde zoekmachine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.