IBM bespaart op produktiekosten

IBM verplaatst zijn produktie van de RS/6000-werkstations van Austin, Texas naar Rochester. Daar wordt al de AS/400 midrange-computer in elkaar gezet. Kostenbesparing is het doel.

De verplaatsing kost driehonderd mensen hun baan. IBM probeert al enige tijd de kosten voor produktie en onderzoek ten behoeve van de verschillende serverlijnen te beperken. Het is zonder meer mogelijk om in één assemblage-fabriek verschillende typen computers te bouwen. De bundeling is volgens Gartner Group positief voor zowel de AS/400 als de RS/6000-lijnen omdat er nu goedkoper geproduceerd kan worden.
Om de winstgevendheid bij zijn PC-divisie op te voeren, overweegt IBM meer componenten bij derden in te kopen. Als toekomstige partners worden ondermeer genoemd Acer en Philips Taiwan (monitoren). IBM zal dit jaar waarschijnlijk al voor één miljard dollar aan componenten bij Taiwanese fabrikanten bestellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.