SNI en ICL ondersteunen 120 MB disk

Imation heeft twee nieuwe bondgenoten voor zijn '120 Mbyte 3,5 inch floppy'-standaard. In april gaan SNI en Fujitsu ICL PC's voor de zakelijke markt leveren met de Imation LS-120 diskette-stations.

Tot nu toe was Compaq de enige die de standaard omarmde. Sterk punt van de drive is dat deze ook in staat is om 1,44 Mbyte en 720 Kbyte floppy's te lezen. Bovendien heeft de LS-120 dezelfde afmetingen als de oudere drives en komt er een platte versie voor notebooks. De 100 Mbyte Zip-drive van concurrent Iomega biedt deze voordelen niet, maar is wel sneller.
Fabrieksprijzen voor de nieuwe LS-120 drives liggen rond de 100 dollar (winkelprijzen zijn ruim twee maal zo hoog). Het Japanse MKE zegt de produktiecapaciteit van LS-120 stations deze zomer op te zullen voeren tot een half miljoen stuks per maand. Behalve MKE produceren ook OR Technology en Mitsubishi LS-120 drives. LS-120 diskettes zullen in de winkel ruim dertig gulden kosten. Behalve Imation zal ook Maxell ze gaan produceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable