Half maart wereldwijde IT-overeenkomst

Sir Leon Brittan, EU-commissaris voor de handel, heeft goede hoop dat de Information Technology Agreement (ITA) omstreeks medio maart van kracht kan worden. De landen die zich reeds bij de overeenkomst hebben aangesloten, zijn goed voor 82 procent van de wereldhandel in informatietechnologie.

Verwacht wordt dat ook landen als Thailand en Maleisië zich binnenkort achter het akkoord zullen scharen. Dan wordt het doel van 90 procent dekking bereikt, die nodig is om de ITA levensvatbaar te maken.
Sir Leon Brittan spreidde zijn optimisme ten toon tijdens een gedachtenuitwisseling met leden van het Europees Parlement. Hij sprak met leden van het Comité voor Externe Economische Betrekkingen. Medio december bleek tijdens de ministerconferentie van de Wereld Handels Organisatie (WTO) het klimaat voor liberalisering van de handel in IT-produkten gunstig te zijn. Sindsdien hebben verschillende landen toezeggingen gedaan die verder in die richting gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.