Kabelmodem bedreigt telecom-bolwerk

Kabelmodems zullen snel aan populariteit winnen. Het aantal gebruikers moet in het jaar 2000 al 4,4 miljoen bedragen. Dit aantal zal in het jaar 2005 zijn opgelopen tot 19 miljoen.

Deze snelle apparaten zijn in staat de traditionele benaderingswijze van telecommunicatie-netwerken volledig op zijn kop te zetten. Het adviesbureau Ovum meldt dit in het rapport 'Cable Modems: Stealing the Broadband Market'.
De explosieve groei van het Internet heeft geleid tot een enorme vraag naar netwerken met een grote capaciteit. Met kabelmodems wordt het mogelijk de bandbreedte-problemen de baas te worden. De kabelnetten kunnen informatie veel sneller transporteren dan de bestaande 'residential loops' van de PTT. Als de kabelmaatschappijen alert zijn kunnen ze een flinke bres slaan in het bolwerk van de telecommunicatie-bedrijven. Op haar beurt echter wordt de kabelindustrie weer in het bestaan bedreigd door de komst van draadloze systemen of satellieten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.