IT-afdeling raakt ijzeren greep kwijt

De IT-afdeling verliest haar ijzeren greep op de automatisering in organisaties. Steeds meer gebruikers krijgen middelen in handen waarmee zij de macht over hun PC's overnemen.

Dit staat in het onderzoek 'The Technology Democracy', uitgevoerd door het Amerikaanse instituut Forrester Research Inc. uit Cambridge in Massachusetts. Door de opmars van Internet en intranet is het gebruik van IT-technologie binnen het bereik gekomen van medewerkers, klanten en relaties, zonder dat daarvoor nog de hulp van de IT-afdeling nodig is.
Drie factoren spelen hierbij een belangrijke rol. Allereerst vormt Internet de basis voor een alom aanwezige infrastructuur. De drempel om technologie en IT-diensten in huis te halen is daardoor laag geworden. Afdelingen beheren hun eigen servers, departementen huren hun eigen IT-consultants in en medewerkers zitten dag en nacht achter hun beeldscherm, zowel op het werk als thuis. Ten tweede groeit het aantal mensen dat kan omgaan met IT-technologie. En ten derde zijn de softwaregereedschappen steeds eenvoudiger te hanteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable