SNI wil doorbraak in outsourcing

Siemens Business Services (SBS), de outsourcingtak van Siemens-Nixdorf wil dit jaar met 30 procent groeien tot een omzet van 2 miljard mark. Het bedrijf mikt op een sterke internationale expansie en opent nieuwe kantoren in Nederland, België, Italië, Frankrijk en Turkije.

De Nederlandse vestiging wordt in oktober geopend. Ook worden 'Sap R3-competence centers' opgericht in Europa, de VS en Zuidoost-Azië.
Momenteel levert SBS voornamelijk diensten aan Siemens AG en Siemens Nixdorf. Slechts 10 procent van de omzet komt van niet-Siemens klanten. Om ervoor te zorgen dat de verhouding intern/extern beter in balans komt, gaat SBS zich vooral richten opbusiness process outsourcing. Bij traditionele IT-uitbesteding draait het om het overnemen van rekencentra. Het uitbesteden van bedrijfsprocessen gaat veel verder: desktop-beheer, netwerkdiensten en applicaties worden ovegenomen en gekoppeld aan het wereldwijde Siemens Corporate Network. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbieden van Sap R/3-dienstverlenig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable