Opnieuw reorganisatie bij Borland

Software-ontwikkelaar Borland kondigt opnieuw een reorganisatie aan. Daarbij zullen driehonderd medewerkers hun baan verliezen. De personele gevolgen hebben alleen betrekking op Borland-vestigingen in de Verenigde Staten.

Borland International is twee jaar geleden al grondig gereorganiseerd.De plannen moeten een besparing van 60 miljoen dollar opleveren. Uiteindelijk doel is winst te maken in het komende boekjaar, dat begint op 1 april 1997.
Borland heeft tevens een nieuwe marktstrategie uitgedacht. Hierbij is de nadruk gelegd op de ontwikkeling van hulpmiddelen voor client/server- en Internet-/intranet-applicaties. Standaard desktop-applicatietools zullen op den duur verdwijnen. Verder richt het bedrijf zich op het sluiten van allianties met grote bedrijven. Er zijn al overeenkomsten met IBM, Netscape, Microsoft, Sun en Oracle. De plannen komen uit de koker van Delbert W. Yocam, de nieuweceo enchiarman van Borland. Yocam is ervan overtuigd dat de aangekondigde reorganisatie het begin is om het bedrijf weer financieel gezond te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.