Topman Walter zet mes in AT&T

AT&T's topman John Walter heeft plannen bekendgemaakt voor een verregaande reorganisatie van het bedrijf.

John Walter, die vier maanden geleden in dienst genomen is als de toekomstige vervanger van Robert Allen, is officieel alleenpresident maar fungeert in de dagelijkse praktijk ook al alsceo. Walter hergroepeert de verschillende bedrijfsonderdelen overeenkomstig de marktsegmenten die zij bedienen. Verder wil Walter een einde maken aan het inhuren van peperdure adviseurs.
Enkele honderden banen zullen verdwijnen, maar door heen en weer te schuiven met personeel hoopt het bedrijf ontslagen te kunnen voorkomen. De vermindering van het aantal posities valt binnen een driejaren-plan dat vorig jaar geleden van start ging. In totaal zullen 17.000 banen verdwijnen. De eerste fase van het plan is achter de rug. Het bedrijf heeft al 5700 posities geschrapt. Het management zal in het nieuwe AT&T meer worden aangesproken op de resultaten van zijn inspanningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable