EC bevordert satellietcommunicatie

De Europese Commissie heeft een actieplan goedgekeurd dat probeert de rol van Europa op gebied van satellietcommunicatie te vergroten. Het gaat hierbij om zowel wereldwijde satelliet-communicatiediensten als applicaties.

Het plan is opgesteld in nauwe samenwerking met de Europese satelliet-industrie, satelliet-operators, service providers, fabrikanten van apparatuur en gebruikers. Doel is de Europese industrie klaar te maken voor de nieuwe generatie van wereldwijde satellietsystemen, geavanceerde diensten en innovatieve applicaties.
Gebruikers hebben behoefte aan persoonlijke mobiliteit, snelle reactietijden, 'global connectivity' en toegang tot de breedband-evolutie van Internet. Het actieplan voorziet in de komst van publiek-private samenwerkingsverbanden. Deelnemers daarin zouden kunnen zijn de Europese Commissie, lidstaten en het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable