'Netwerk-PC wordt gratis lokkertje'

Net zoals vaak niet voor mobiele telefoons wordt betaald of satellietontvangers gratis worden afgeleverd, zo zal ook de netwerkcomputer straks kosteloos worden weggegeven aan consumenten.

Wat betaald moet worden is de toegang tot het netwerk en niet het apparaat waarmee dit gebeurt. Dit zeiden Oracle-topman L. Ellison en Sun-baas S. McNealy op een conferentie in San Francisco. Bedrijven moeten wel betalen voor de NC, zo stelde Ellison. Hij noemde een bedrag van tussen 200 en 800 dollar. "Gebruikers zonder een lokaal netwerk zullen 10 tot 20 dollar betalen om toegang te krijgen tot het netwerk. We onderzoeken nu verschillende distributiemethoden, zoals die waarbij de provider een NC weggeeft en er zijn eigen naam op zet."
Beiden menen dat de NC een einde maakt aan de dominantie van Microsoft in de IT-sector. Maar, zo gaf Ellison toe, het bedrijf van Gates zal niet ten onder gaan. Ellison verwacht dat 90 procent van de huishoudens in de westerse landen over een NC beschikt, waar aan de serverzijde Oracle NC Server, Unix of Microsoft NT als besturingssysteem draait. "PC's zullen niet van de aardbodem verdwijnen," zegt Ellison. Bedrijven zullen hun investeringen in PC's niet in rook zien opgaan met de komst van de NC. Volgens de Oracle-topman kunnen PC's dienst blijven doen hetzij als omgebouwde NC of als NC-server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable