Nieuw type Intel-server op komst

Nog dit jaar zullen er verschillende leveranciers met een nieuwe type server op de markt komt, dat meer dan vier Pentium Pro-processoren bevat.

Zij maken gebruik van Intels Standard High Volume Multiprocessing specificatie waarmee applicaties en besturingssystemen in staat zijn de extra toegevoegde processoren te gebruiken zonder dat verdere aanpassingen benodigd zijn. Daarmee zullen de prijzen van de grotere server-systemen onder druk komen te staan omdat deze onder Windows NT draaiende servers ruim de helft goedkoper kunnen uitvallen dan bestaande Unix-servers.
Axil Computer, een Amerikaanse dochter van het Zuidkoreaanse Hyundai Electronics, heeft als een van de eerste aangekondigd een systeem met acht Pentium Pro's draaiend onder Windows NT gereed te hebben. De servers zijn nu al leverbaar en gaan tussen de 60.000 en 100.000 dollar kosten. Op vrij korte termijn worden er concurrerende systemen verwacht van een reeks andere fabrikanten als NCR, Advanced Logic Research, Corollary en Tricord Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable