Strijd om opvolger Html laait op

Een strijd rond de opvolging van de huidige Html-standaard lijkt op komst. Zowel Microsoft als Netscape willen in hun nog te lanceren nieuwe browser-versies een nieuwe soort Html gebruiken die Dynamic Html wordt genoemd.

Dynamic Html maakt gebruik van kleine programmaatjes, scripts, die meegezonden kunnen worden met webpagina's. Dit heeft als voornaamste voordeel dat er minder data over het Internet verstuurd hoeft te worden. Zoals te verwachten zijn de bedrijven het niet eens over de vraag hoe deze standaard eruit dient te zien.
De nieuwste versie van Netscape Navigator, die onder de naam Communicator in bèta-test verkeert, past al Dynamic Html toe. Een definitieve versie van Communicator is deze zomer te verwachten. Microsofts concurrerende Explorer 4.0 wordt ook rond die tijd verwacht, terwijl de eerste bèta daarvan volgende week beschikbaar moet komen.
Hiernaast dient zich nu ook de computertaal Java aan als een intelligente vervanger voor Html. Het bedrijf Randomnoise heeft een produkt gelanceerd, Coda, waarmee webmasters in staat zijn op eenvoudige wijze een website te bouwen die in het geheel geen gebruik meer maakt van Html, maar uitsluitend Java benut. Wie een met Coda gemaakte website wil bekijken moet nu nog speciale clientsoftware gebruiken die gratis via het Net is op te halen. Het downloaden zou maar enkele minuten in beslag nemen, omdat het een klein stuk software betreft (http://www.randomnoise.com).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.