CSC neemt Continuum over

Computer Sciences Corporation (CSC) heeft Continuum overgenomen, de leverancier van software en IT-diensten voor de bank- en verzekeringssector. Alle 4500 medewerkers treden in dienst bij CSC.

Het bedrijf opereert voorlopig verder onder de naam CSC Continuum. Wat CSC voor de aandelenovername heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Het wereldwijd opererende Continuum mist de financiële slagkracht om de steeds groter en complexer wordende outsourcingdeals aan te kunnen. Hierbij handelt het om bedragen tussen de 300 en 500 miljoen dollar, vaak even hoog als de omzet van Continuum zelf. CSC is tien keer zo groot als de leverancier en biedt dan ook de nodige financiële garanties.
Continuum heeft vooral te maken met een Engelstalige financiële markt. Bijkomend voordeel van de overname is dat Continuum kan profiteren van de mondiale alomtegenwoordigheid van de automatiseringsgigant. Ook anderstalige terreinen kunnen nu worden bestreken. Voor CSC betekent de overname van Continuum een doorbraak op de financiële markt. Tot voor kort speelde het bedrijf hier een marginale rol. Maar met het verkrijgen van een grote financiële IT-dienstverlener kan het de concurrentie aan met EDS, Andersen en IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable