Intel en Microsoft specificeren Net-PC

Microsoft en Intel hebben op de Cebit de specificaties van de nieuwe Net-PC bekendgemaakt, nog net voordat Oracle zijn Network Computer-platform op 15 april zal uitbrengen.

De Net-PC moet bedrijven vele duizenden guldens per PC aan onderhoudskosten gaan besparen (gerekend over de totale levensduur). Meer dan honderd zouden er een in de planning hebben opgenomen. Compaq, Dell en Hewlett-Packard zullen binnen drie maanden met modellen op de markt komen.
Bij de Net-PC kan de systeemkast niet meer open. Het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden voorkomt allerlei vervelende en vaak onverklaarbare 'interrupt'-problemen bij het installeren van nieuwe hardware(kaarten). Een typische Net-PC heeft een Intel Pentium met een kloksnelheid van 133 MHz of sneller, minimaal 16 MB geheugen en wèl een harde schijf. Floppy-drives, een CD-Rom en een modem ontbreken.
De Net-PC draait onder Windows 95 of Windows NT en blijft dus een gewone PC. De Net-PC kan op afstand aan en uit gezet en onderhouden worden. Ook automatische softwaredistributie moet makkelijker worden. Afhankelijk van het type zal men tussen de duizend en tweeduizend dollar voor de nieuwe PC moeten neertellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable