Microsoft bouwt Java-versie Office

Om te voorkomen een achterstand op te lopen, wordt er binnen Microsoft gewerkt aan een Java-versie van de Office-suite. Volgens anonieme bronnen heeft Microsoft lering getrokken uit het verleden toen men te lang wachtte met het inhaken op het succes van Internet.

Om er nu bijtijds bij te zijn wordt de gehele suite nu al ook vertaald naar Java. Of het produkt ooit wordt uitgebracht zal afhangen van de plannen en het succes van de concurrerende suite-leveranciers, Corel en Lotus.
Corel heeft al een suite-versie klaar liggen om die tegelijk met Suns Java Station op de markt te brengen. Een pre-beta versie daarvan is te downloaden ophttp://officeforjava.corel.com/. Deze versie heeft dezelfde basis-functionaliteit als de niet op Java gebaseerde Windows-versie. Kona luidt de codenaam van de netwerkcomputerversie van de suite van Lotus, die deze zomer op de markt wordt verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.