Lucent toont 'gigabit'-innovaties

Lucent Technologies toonde op de Cebit '97 vier innovaties. Deze brengen wat betreft snelheid, betrouwbaarheid en bandbreedte de telecommunicatie-technologie en datanetwerken op gigabit-niveau.

Ontwikkelingen die de voordelen van de nieuwe breedbanddiensten beter toegankelijk maken voor het zakelijk gebruik en voor de consument. Het M-80G 'hoge capaciteit optische transmissie'-systeem stelt operators van SDH-netwerken (synchrone digitale hiërarchie) in staat het equivalent van 500.000 telefoongesprekken via een enkele optische vezel, over afstanden tot maximaal 360 kilometer op standaard vezel, door te geven.
Een andere doorbraak is een techniek om grote hoeveelheden informatie goedkoop en betrouwbaar over lange afstanden te sturen. Samen met Deutsche Telekom wordt hiermee een proef gedaan. Verder werd een nieuwe generatie van Systimax-koperdraad getoond, die zes keer sneller is dan het huidige koperdraad. Tenslotte kan met optische vezels van Truewave de capaciteit van communicatie-netwerken worden vergroot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable