Akkoord interconnectie-richtlijn

Het Europese Parlement en de Raad van Ministers van Telecommunicatie zijn het eens geworden over de interconnectie-richtlijn. Dit gebeurde onder voorzitterschap van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat).

De overeenkomst is een belangrijke stap naar de volledige vrijmaking van de telecommunicatiemarkt, die per 1 januari 1998 een feit moet zijn. Interconnectie maakt het mogelijk dat abonnees van de ene aanbieder kunnen telefoneren met de abonnees van de ander. Ook moeten ze toegang krijgen tot de diensten van een andere aanbieder.
Uitgangspunt bij de richtlijn is dat de interconnectie-overeenkomsten via commerciële onderhandelingen tot stand komen. De Directie Toezicht Netwerken en Diensten (TND) ziet hier op toe. Belangrijk streven is monopolies af te breken. Daarom gelden voor PTT Telecom zwaardere verplichtingen dan voor nieuwkomers. Daarnaast gaan de lidstaten een procedure vaststellen voor het beslechten van geschillen. De komende tijd zal de richtlijn worden uitgewerkt in nationale regels. Het akkoord dat in de Europese Unie is bereikt over de interconnectie, betekent een voortijdig einde van de prijsafspraken die PTT Telecom heeft gemaakt met de nieuwe concurrenten Telfort en Enertel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable