Oracle's Ellison wil Apple 'redden'

Oracle's directeur en grootaandeelhouder Larry Ellison wil een meerderheidsbelang in Apple verwerven. Hij wil dit doen als privé-persoon in samenwerking met een groep investeerders.

Dit meldde de 'San José Mercury', een grote krant in Silicon Valley. Aan de hand van de reacties zal Ellison besluiten of hij inderdaad zijn reddingsoperatie doorzet. Momenteel heeft Apple een beurswaarde van iets boven de twee miljard dollar. Het privé-vermogen van Ellison wordt op ruim zes miljard geschat. Als hij zeggenschap verwerft bij Apple dan kan het huidige management, inclusief Gill Amelio, vertrekken.
Ellison zegt dat de merknaam van Apple nog steeds krachtig is en de trouw van de Apple-gebruikers aan het merk hoog blijft. Bovendien is dit het enige platform dat nog wat tegenwicht kan bieden tegen het monopolie van Microsoft. Apple zou volgens hem een goedkope Macintosh kunnen maken (voor 750 dollar) die als Netwerk Computer kan dienen. Steve Jobs, inmiddels als adviseur weer betrokken bij Apple, noemde in een commentaar de hele situatie bizar. Jobs en Ellison zijn bevriend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable