PC-X-servermarkt groeit gematigd

Volgens cijfers van marktonderzoeker International Data Corporation (IDC) nam de PC-X-servermarkt in 1996 met 17 procent toe. Groeicijfers van boven de 40 procent, zoals in het recente verleden, zullen niet meer voorkomen verwacht IDC.

Sinds midden vorig jaar stagneert de markt. De impact van het succesvolle Windows NT 4.0 wordt ook in de PC-X-serverwereld gevoeld. Verder is het voor kopers nog onduidelijk welke invloed browsers als die van Netscape zullen hebben op het PC-X-serverconcept.
De wereldwijde PC-X-servermarkt is bescheiden van omvang: 124 miljoen dollar in 1996 tegen 106 miljoen dollar een jaar eerder. Marktleider blijft Hummingbird die met een marktaandeel 53,8 procent ver voor ligt op nummer twee, WRQ, goed voor een marktaandeel van 10,5 procent. WRQ, vooral bekend als leverancier van terminalemulatie-produkten, schoof naar de tweede plek ten koste van het ver terugvallende NCD. Volgens IDC is het in deze deelmarkt zo goed als onmogelijk de hegemonie van Hummingbird te doorbreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.