Compuserve mogelijk naar AOL

Het Amerikaanse H&R Block wil af van zijn belang van tachtig procent in network service provider Compuserve. Als gegadigde wordt 's werelds grootste online service America Online (AOL) genoemd.

AOL wil dit jaar doorstoten van acht naar tien miljoen abonnees. Met de overname zou dat doel in één klap verwezenlijkt zijn. Compuserve heeft 2,9 miljoen abonnees. Bovendien heeft AOL een groot tekort aan netwerkcapacteit. Het bedrijf heeft al gezegd 300 miljoen dollar te willen investeren in de infrastructuur, geld dat men ook in een overname kan stoppen.
De beurswaarde van Compuserve ligt momenteel rond de één miljard dollar. Compuserve is daarmee een aantrekkelijk en betrekkelijk goedkope partij. Het bezit een groot wereldwijd netwerk met voldoende capaciteit, heeft 2,9 miljoen abonnees en ontvangt royalties van Nifty-service een Japanse licentienemer. Bovendien heeft de Network Services-divisie 1100 grote zakelijke klanten bij een omzet van 250 miljoen dollar per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.