NT in opkomst bij chipontwerp

Cadence, een van de grote bedrijven op het gebied van ontwerpsoftware voor chips, heeft aangekondigd dat het op den duur al zijn software geschikt zal maken voor Windows NT.

Dochter Cadence Desing Systems, dat software bouwt voor 'electronic design automation' (eda), zegt verschillende van zijn ontwikkelgereedschappen te zullen aanbieden onder Windows NT. Het in San José, Californië, gevestigde bedrijf had in 1996 een omzet van 741 miljoen dollar en is daarmee de grootste leverancier van eda-software.
De stap van Cadence lijkt een teken aan de wand. Software-leveranciers richten zich steeds meer op de NT-markt nu Wintel-werkstations grafische mogelijkheden krijgen. Daarmee zetten ze de traditioneel sterke Unix-markten voor 'computer aided design' en 'electronic design automation' onder druk. Waarnemers in de chipontwerp-industrie menen echter dat Unix momenteel nog een betere keuze is voor ontwerpteams die binnen een netwerk samenwerken. De meest geavanceerde ontwerptools zullen voorlopig dan ook alleen onder Unix beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable