Negen dochters Philips te koop

Philips wil af van haar printplaat-fabrieken. De 'Printed Circuit Board'-groep zal binnen een half jaar worden verkocht. Aan deze groep zijn wereldwijd 1300 mensen verbonden.

De omzet bedraagt ruim 300 miljoen gulden. De printplaat-fabrieken, verspreid over vijf landen, vormen een onderdeel van 'Plastic and Metalware Factories ( PMF)'. Voor het restant van de PMF-divisie gaat Philips op zoek naar partners voor samenwerking. Inclusief PCB haalt PMF met 3900 werknemers een omzet van 800 miljoen gulden.
Philips zet ook het mes in haar divisie Industriële Elektronica. Negen dochters staan te koop waarvan twee in Nederland. Deze laatste zijn Philips Industrial Automation Systems te Eindhoven en Professionele Bouwstenen Fabrieken te Almelo. Philips wil met deze herstructurering meer lijn krijgen in de activiteiten op gebied van industriële elektronica. Na verkoop blijven de kernactiviteiten over. Deze omvatten analytische apparatuur, communicatie- en beveiligingssystemen en elektronische productietechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable