PC-top stelt TV-standaard voor

Microsoft, Intel en Compaq hebben een standaard voorgesteld voor een nieuwe generatie televisies, die compatibel moet worden met de toekomstige thuiscomputers. Dit nieuwe televisie-protocol moet ook deel gaan uitmaken van de nieuwe multimedia-PC specificatie, die deze week vrijgegeven zal worden.

Uit een reeks van achttien technische voorstellen, afkomstig uit de televisie-industrie, hebben de drie bedrijven er vier gekozen. Tezamen moeten ze leiden tot eenhigh-definition televisie met een aanzienlijk betere beeldkwaliteit, die tevens geschikt is voor de ontvangst én verzending van multimediale computerdata.
Microsoft stort zich steeds nadrukkelijker op de consumentenelektronica. Zo is men druk doende Windows CE te promoten voor apparatuur als digitale videospelers en Internet-telefoons. Het bedrijf wil zijn software ook een rol laten spelen in verborgen 'embedded' computertoepassingen. Nog voor het einde van dit jaar zal Microsoft met Windows CE 2.0 op de markt komen. Deze versie zal ondermeer Java en Activex ondersteunen. Volgens Kodesh neemt een volledig CE-besturingssysteem 450 Kbyte aan geheugen in beslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable