Managed hosting door True

Cepis komt met computerrijbewijs

 

De vereniging van informatica beroepsverenigingen in Europa (Cepis) heeft het initiatief genomen voor een Europees computerrijbewijs.

Met financiële steun van de Europese Commissie is in Ierland de ECDL Foundation opgericht - Ecdl staat voor European Computer Driving License - die de examenvragen beheert en de omschrijving van de exameneisen uitgeeft.
Om te slagen voor het rijbewijs moet de kandidaat een theoretisch examen en zes praktijktesten met goed gevolg afleggen. De theorie omvat de basisbegrippen uit de informatie- en communicatie-technologie. De praktijktesten bestaan uit ondermeer het omgaan met een databasetoepassing, een spreadsheet-programma, een tekstverwerker, een grafisch pakket en netwerken.
De Cepis-leden toetsen de vragen en de exameneisen en rapporteren aan de Ecdl Foundation. Ieder bedrijf mag de voor het rijbewijs benodigde opleiding geven. Opleiders hebben wel een certificaat nodig om het examen af te nemen. Het Nederlands Genootschap voor Informatica (NGI) dat ook lid is van Cepis, kijkt samen met het betreffende bedrijf of het aan de eisen voldoet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207877). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.