Patenten voor CBR van Inference

Het Amerikaanse Patent Bureau heeft twee patenten toegekend aan Inference Corporation voor haar toepassing van 'case based reasoning'-technologie (CBR). Met deze technologie kan opgeslagen bedrijfskennis op een heldere en duidelijke manier toegankelijk worden gemaakt.

De patenten (U.S. Patent No 5,581,664 en U.S. Patent No 5,586,218) zijn toegekend aan het CBR-systeem van Inference dat is geïntegreerd met een 'rule based reasoning'-systeem. Daardoor is er sprake van een zelfstandig leer- en redenatieproces.
Vooral helpdesks, klantenafdelingen en andere telefonische hulpinstanties gebruiken CBR-software. Het zorgt ervoor dat ongestructureerde informatie wordt opgeslagen en beschikbaar is. De werkwijze is als volgt. Er wordt een omschrijving van een probleem of vraag ingetypt. Mochten vervolgens de trefwoorden overeenkomen met die uit eerder gestelde problemen en vragen, dan genereert de CBR-software een aantal wedervragen om tot een duidelijker beeld van het vraagstuk te komen. Dit proces herhaalt zich totdat er een eenduidig antwoord op het scherm verschijnt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.