Compaq versnelt Internet-toegang

Compaq heeft op het Innovate Forum 97 te Houston een nieuwe technologie laten zien waarmee gebruikers een 300 procent snellere toegang tot websites op het Internet zouden krijgen.

Samen met Integrated Computing Engines ontwikkelde men de Acceleration Server-technologie, wat een combinatie zou zijn van snelle servers, grafische compressie-technieken en geavanceerde software. De genoemde tijdwinst zou vooral gehaald worden door de snellere weergave van afbeeldingen.
Compaq wil volgens topmanager John Rose marktleider worden op het gebied van Internet-technologie. Daarvoor zal veel worden samengewerkt met partners. Zo heeft men een overeenkomst gesloten met Netcentric om een protocol te ontwikkelen waarmee providers eenvoudiger het gebruik van en het verkeer op het Net kunnen monitoren. Verder werkt Compaq samen met een aantal software-ontwikkelaars, waaronder Microsoft en Lucent. Doel is communicatie-applicaties te ontwikkelen, zoals voor fax, video- en data-conferencing, multimedia-toepassingen en elektronische handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.