Intel verlaagt prijzen Pentium

Intel neemt de aangekondigde aanval op zijn comfortabele marktpositie zeer serieus. Nog voor AMD en Cyrix ook maar één microprocessor met MMX de deur uit hebben, kondigt Intel al sterkere prijsreducties aan.

Eind april zal 's werelds grootste chipfabrikant de prijzen van zijn Pentium-chips verlagen met 25 tot 30 procent. Na de aankondigingen daalden Intels aandelen in korte tijd met 12 dollar tot 130 dollar.
Intel verlaagt zijn prijzen gewoonlijk elk kwartaal. Afgelopen november voelde de chipgigant zich nog zo comfortabel dat hij kortingen uitstelde. AMD en Cyrix vormden met hun K5- en M1-processoren vorig jaar voor Intel geen enkele bedreiging. Met de introductie van de K6 (met MMX) heeft AMD echter laten zien dat het weer over concurrerende technologie beschikt. Ook AMD zal zijn chips agressief gaan prijzen. Cyrix zal in de zomer met zijn MMX-compatibele M2-microprocessor op de markt komen. De chips zullen worden geproduceerd door IBM en SGS-Thomson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable