Adsl-diensten over Isdn-lijn

Het Israelische bedrijf Orckit Communications heeft als één van de eerste ter wereld een Adsl-modem getoond dat Adsl-diensten tegelijk met gewone telefonie of Isdn-diensten over dezelfde Isdn-telefoonlijn kan sturen. Tot nog toe beperkten de demonstraties van Adsl zich tot het gebruik van normale telefoonlijnen.

Het nieuwe Adsl-modem van Orckit kan dezelfde 8 megabyte per seconde aan informatie zowel over Isdn zenden als over gewone telefoonlijnen. Een 10 MB video- bestand dat bij Isdn in tien minuten is te downloaden, kan met de nieuwe techniek in tien seconden worden binnengehaald.
Met Adsl kunnen gegevens zoals interactieve televisie en video zeer snel over een enkele koperen draad worden verzonden. Adsl-modems zullen dit jaar op de markt verschijnen. De vraag is echter of Adsl het gebruik van Internet wezenlijk sneller maakt omdat de echte bottlenecks op andere plaatsen in het netwerk zitten zoals de 'backbone'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.