IBM 3270-emulatie in webbrowser

IBM en Netscape gaan met behulp van Internet en Java de terminalemulatie-markt een nieuw gezicht geven. IBM en Netscape zullen nauw samenwerken om mainframe-data beter beschikbaar te maken voor Internet-applicaties.

In het kader daarvan gaat Netscape IBM's 'Host on demand' 3270 terminalemulator inbouwen in deprofessional edition van Communicator. Met de nieuwe software komen grote hoeveelheden data en bestaande mainframe-applicaties beschikbaar voor elke simpele webbrowser.
Onderdeel van een nieuwe overeenkomst is het beschikbaar komen van directe, 'native' ondersteuning van DB2-databases door Netscape's Enterprise Server 3.0, software waarop veel commerciële websites draaien. Deze Internet-serversoftware heeft al de beschikking over 'native' ondersteuning van databases van Oracle, Sybase en Informix. Ondersteuning voor DB2 is momenteel mogelijk via Odbc (open database connectivity), een methode die de performance niet bevordert. Netscape en IBM overleggen nog over de mogelijkheden voor transactieverwerking en elektronisch berichtenverkeer via intranet en Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable