Akkoord over nieuwe domeinnamen

Een groep internationale organisaties die toeziet op de domeinnamen van het Internet, is het definitief eens geworden over een nieuw systeem van naamgeving. Besloten is het aantal laatste toevoegingen uit te breiden met zeven nieuwe domeinnamen.

De wereld-organisatie voor intellectueel eigendom (Wipo), de internationale telecommunicatie unie (ITU), de 'Internet Society', de Internationale Handelsmerk Associatie (Inta) en de 'Internet Assigned Numbers Authority' (Iana) hebben de overeenkomst officieel bekrachtigd. Vertegenwoordigers uit de industrie, overheid en andere organisaties zullen binnenkort volgen. Digital Equipment, MCI en UU-Net behoren tot de eerste ondernemingen die zich achter het plan hebben geschaard.
Alle Internet-adressen eindigen momenteel met een van de zes domeinnamen. Door zeven nieuwe namen toe te voegen moet er een eind komen aan veel getouwtrek rond namen. De veranderingen zullen overigens geen gevolgen hebben voor bestaande adressen. Alleen nieuwe toetreders zullen er in de toekomst mee te maken krijgen. Vertegenwoordigers van organisaties die zich bezig houden met Internet, zullen eind deze maand in Genève bijeenkomen om de principe-overeenkomst te ondertekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable