Oracle levert datamartsuite

Oracle komt met een softwaresuite die speciaal ontwikkeld is voor datamarts. Datamarts zijn databases met gegevens over een specifieke bedrijfsfunctie, die voor efficiënte analyses op een andere manier gemodelleerd en opgeslagen zijn dan in een traditionele database.

Oracle levert een algemene oplossing, waarbij afnemers zelf een datamart kunnen bouwen. Daarnaast wordt een gestandaardiseerde oplossing op het gebied van verkoop en marketing aangeboden.
De datamartsuite bestaat uit de Oracle-database en tools voor ontwerp, gegevens-extractie en gegevensanalyse. De extractietool, die ervoor zorgt dat gegevens van de operationele database naar de datamart getransporteerd worden, is gebaseerd op de technologie van Sagent Technology. De suite bevat de analysetools Discoverer en Express.
De datamartsuite is vanaf mei op Windows NT beschikbaar, de Unix-versie vanaf de tweede helft van 1997. Het 'sales en marketing'-pakket is voor beide platformen vanaf de tweede helft van 1997 te koop. De suite, geënt op de Netwerk Computer Architectuur van Oracle, kost rond de 62.000 dollar. De sales-versie kost het dubbele.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable