IBM en Lotus ontvouwen Web-strategie

IBM en dochter Lotus Development hebben een raamwerk en een reeks producten geannonceerd die bedrijven en ontwikkelaars moeten helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van zakelijke Web-applicaties voor e-business.

Het raamwerk, dat de naam IBM Network Computing Framework heeft meegekregen, legt uit hoe zakelijke applicaties via Java en JavaBeans geïntegreerd kunnen worden met het Internet (ziehttp://www.software.ibm.com/ebusiness).
Wat de producten betreft, introduceren IBM en Lotus een familie van schaalbare Web-servers, bestaande uit de web-server Lotus Go (waarbij een bundel Web- en Java-ontwikkeltool behoort met de naam Lotus Go Pro), de Lotus Domino Mail e-mail- enmessaging-server, de Lotus Domino applicatie- enmessaging-server, de IBM DB2 Universal Database voor traditionele en multimediale informatie, en de IBM Transaction Series servers voor zware transactie-applicaties.
Voorts worden een aantal bestaande producten uitgebreid en gehergroepeerd onder de namen: e-business Enterprise Connectors, die de verbindingen leggen tussen Internet- en bestaande toepassingen; e-business Enhancers, die zaken als beveiliging, interoperabiliteit en systeemadministratie regelen; en e-business Developer Tools, waarmee Internet- en intranet applicaties gebouwd kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.